Wild en Wijn

De tijd van wild komt er aan, toch vraagt elk specifiek wild om zijn/haar eigen wijn.

Wild & Wijn

Wild heeft een zeer uitgesproken smaak, dit vraagt om een uitgesproken wijn.
Wild krijgt zijn uitgesproken smaak, doordat men het wild enkele dagen laat besterven.
Bij deze uitgesproken smaak past een krachtige volle rode wijn van goede kwaliteit. Het zijn vooral wijnen met aroma’s van gerijpt fruit en een aardige dosis kruidigheid. Ze moeten vooral krachtig genoeg zijn om de smaak van het wild te weerstaan.

Duif:
Gebraden duif heeft een rijke smaak en een hoog vetgehalte, als tegenhanger heb je een krachtige en gerijpte wijn nodig.

Wijn en Duif:
Saint-Joseph(Rhône), Saint-Julien( Bordeaux), elegante Rioja, Nuits-Saint-George(Bourgogne)

Fazant:
De smaak van een wilde fazant is subtiel en smakelijk, neem hierbij een mooi gerijpte wijn uit de Bordeaux en de Bourgogne.

Wijn en Fazant:
Pomerol, Saint-Emilion, Volnay, Pommard

Kwartel:
Kwartel heeft niet zo’n uitgesproken smaak als bv fazant, daarom kunt u beter voor een lichte rode wijn kiezen.

Wijn en Kwartel:
Niet al te zware elegante rode Bourgognes of Pinot Noir wijnen uit de nieuwe wereld. Saint-Emilion, Rioja zijn ook een uitstekende keus.

Haas:
Het vlees is donker en heeft een rijke, aardse smaak. Een echte wildsmaak.
Neem hierbij een krachtig, kruidige wijn.

Wijn en Haas:
Rhône wijnen zoals Côte Rôtie, Crôzes Hermitage of Spaanse wijn uit Ribera Del Duero of een Nuits-Saint-George(Bourgogne).

Hert:
Hertenvlees is vrij mager en droogt snel uit tijdens de bereiding, let er op dat deze roze blijft en serveer het in een saus op jusbasis. De bouten van het hert kunt u het beste marineren in rode wijn om zo het vlees zachter te maken.

Wijn en Hert:
Een rijke en complexe Syrah bv een Cornas, een Chianti Classico Reserva, Rioja Gran Reserva, Bandol, Gigondas of een Gevry-Chambertin

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.